Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök

Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Diszkriminatív EU-konzultáció ellen emeli fel hangját a Füstölgők Társasága
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők
2010. október 21. csütörtök, 08:45

2010. október 21. Budapest - A Füstölgők Társasága szerint diszkriminatív az EU dohánytermék-rendeletének felülvizsgálatáról indított konzultáció, mivel csak angol nyelven érhető el.

Az Európai Bizottság 2010. szeptember 24-én nyilvános konzultációt az Európai Uniós 2001/37/EK dohánytermék-rendelet lehetséges felülvizsgálatáról. A hozzászólásokat – meghosszabbított határidővel 2010. december 19-ig várják.

Problémát jelent azonban, hogy a véleményezéshez kialakított online felület kizárólag angol nyelven érhető el. A Füstölgők Társasága szerint ez az eljárás nem egyeztethető össze az európai uniós alapelvekkel, ugyanis az Európai Unió tagállamai állampolgárainak joguk van anyanyelvükön tájékozódni az őket érintő kérdésekben.

A Társaság elnöke, Dr. Fodor Péter levélben hívta fel erre a Bizottság figyelmét, és kérte, hogy a konzultációs felület minden tagállam nyelvén – így magyarul is – váljék elérhetővé.

A 3 millió felnőtt magyar dohányos érdekeit képviselő Társaság a Bizottság intézkedéséig közzétette a konzultációs anyagok magyar fordítását a fustolgok.eu/konzultacio honlapon.

Háttéranyagok:

További információért, interjúért keresse a Társaság szóvivőjét az alábbi elérhetőségeken:

S. Takács Zsuzsanna, szóvivő
Tel: +36 (20) 957-4428
Honlap: www.fustolgok.eu

AddThis Social Bookmark Button

Szerinted bevált a trafikrendszer?

Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)