Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Indonéziában virágzik a cigaretta kultúrája
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. október 17. péntek, 16:50

indonesia_2Míg nálunk és szinte az egész világon igyekeznek minél jobban visszaszorítani a dohányzást, addig az indonéz állam arra buzdítja a lakosságot, hogy rendszeresen füstölögjenek.

A férfi lakosok 67%-a dohányzik és a gyerekek nagy része is rágyújt, ami ott teljesen megszokott. Olcsó cigaretta, rengeteg dohánytermékeket népszerűsítő reklám, erős dohánylobbi, az egészségügyi kockázatok ismertetésének eltussolása, és a nemzeti egészségügyi szabályozások hiánya jellemző az Indonéz Köztársaságra. Indonézia számára hatalmas jövedelmet jelent a dohányipar, egy egész életformát építenek a dohánygazdálkodásra. Elenyészőek a szabályozások, a buszon is lehet dohányozni, a cigiárusok az iskolák közelébe telepednek le, mert a gyerekek biztos vevőnek számítanak, hiszen nem kell igazolniuk életkorukat. Indonézia az ötödik legnagyobb dohányipari piac a világon, és benne van abban a 10%-ban, akik nem csatlakoztak a WHO Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményéhez. 2010-ben 426 000 10 és 14 év közötti gyerek volt rendszeres dohányos. Nemzetközi nyomás nehezedik a kormányra, de nem szeretnék szigorítani dohányzásra vonatkozó szabályokat.

Forrás: http://librarius.hu/2014/10/12/fotok-napjaink-marlboro-sracairol-gyerekek-pofekeles-kozben/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. október 17. péntek, 16:53
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később